• Exclusieve Stijlvolle Luxe ...
  Exclusieve Stijlvolle Luxe ... HÉT PARTYSCHIP: het stoom-salonschip "Succes" anno 1897 voor een Zakelijke bijenkomst, Privé party of Event
 • INTIEME SALON
  INTIEME SALON Partyschip ss Succes; bovensalon voor kleine gezelschappen, met catainstable, bar en zonnedek.
 • Ambiance met allure
  Ambiance met allure Partyschip ss Succes; 2 chique nostalgische salons met bar en ....
 • Trouwlocatie
  Trouwlocatie Partyschip ss Succes; dé romantische huwelijksboot.
 • Onze keuken is TOP
  Onze keuken is TOP Partyschip ss Succes; culinair genieten. De hapjesparade is onze specialiteit.
 • Uniek stoomorgel
  Uniek stoomorgel Partyschip ss Succes; publiekstrekker met enige stoomorgel. Kilometers ver te horen attractie.
 • Verder weg
  Verder weg Partyschip ss Succes; waar vandaan en naartoe dan ook ... op de Rijn tot Basel Zwitserland.
 • Stoommachines
  Stoommachines Partyschip ss Succes; een stoomvaart behoort tot de mogelijkheden.
 • Sail mee
  Sail mee Partyschip ss Succes; een attractie tijdens ieder evenement.
Text Size

Succesvol zakendoen

Iets te bespreken, regelen of te belonen?Partyschip Succes; captainstable in boardroom boven

Comfortabel representatief op (úw) maat stoomafblazen. Verenig exclusief het nuttige met het aangename; “Anything goes!”

Lees meer: zakelijk

Privé succes

Iets te feesten, vieren of te herdenken?. Partyschip Succes; officiële trouwlocatie

In de watten gelegd worden tijdens een stijvolle luxe ouderwetse verwenning. Waar, en waarvoor dan ook; “Gezellig, romantisch, nostalgisch!”

Lees meer: particulier

Top evenementen

Iets te organiseren, bieden, te scoren?Partyschip Succes; een attractie tijdens evenementen

Veelzijdig hospitality ship, (concert)podium, presentatie- en opnamelocatie, uniek decor; “publiektrekker met uniek stoomorgel!”

Lees meer: evenement

Partyschip ss Succes te koop

PERSBERICHT
Oudste passagiersstoomschip van Nederland op weg naar buitenland!

Almere. Tijdens Sail Amsterdam 2015 riep het spandoek langszij van het uit 1897 stammende stoomschip “Succes” uit Almere veel vragen op. Sloeg de tekst ‘for Sail ….!’ nu op de deelname van Neerlands oudste stoom-salonschip aan de Sail of staat “Pakjesboot 13” soms met een spelfout in de verkoop? “Beiden”, zo antwoordde eigenaar Walter van den Broek op vragen van nieuwsgierigen. “Déze tekst met dubbele bodem deed me minder pijn dan een opzichtig bord met ‘Te Koop’”.
“Na 20 jaar met veel plezier m’n uiterste best te hebben gedaan dit ‘document uit de Nederlandse scheepvaarthistorie’ privé in stand te houden moet ik het schip helaas in de etalage zetten. We zijn voornemens om ons buiten Nederland te vestigen en er is geen opvolger om het schip in de vaart te houden. Aldus Van den Broek, die ook aangaf het belangrijk te vinden dat zijn “Succes” goed terecht komt; belangrijker dan ‘snelheid & geld’. Op vragen over de prijs wil hij niet ingaan in de media, maar het zou om een fractie van het door hem geïnvesteerde vermogen gaan. “De verwachting dat je terugkrijgt wat je erin hebt gestopt is een illusie maar, het is geen uitverkoopje”, lachte hij.

Op de vraag of de kans bestaat dat dit unieke Nederlandse schip naar het buitenland verhuist is hij duidelijk: “Ja”. “Er is ook serieuze belangstelling vanuit het buitenland. Vanuit Duitsland, Zwitserland, Amerika en zelfs Australië, India en China zijn informatieaanvragen binnen gekomen. Dat zegt natuurlijk nog niets; eerst zien! In Nederland heeft nog niemand zich gemeld. Ja, een paar ‘koopjesjagers’ die voor een fooi koopman denken te kunnen worden”. Met de stelling dat de Succes eigenlijk ook de komende 100 jaar nog in Nederland hoort te blijven is Walter het helemaal eens, maar dan moet er wel een (ondernemende) liefhebber komen die dat mogelijk maakt.

Het stoomschip Succes, gebouwd door de beroemde werf van Boele in Slikkerveer, werd in 1897 te water gelaten als stoomsleepboot en was, met een lengte van bijna 40 meter en een stoomvermogen van omgerekend ongeveer 700 pk, één van de grootste en sterkste Rijnslepers. De Succes voer ondermeer voor de NTM en de NRV tussen Rotterdam en Basel. Na het stoomtijdperk kreeg het een 2e leven als stoom-tankercleaner. In 1985 werd het tot wrak verworden schip gered van de slopershamer en herrees na zo’n 9 jaar restaureren als bijzonder luxe passagiers-stoomschip met een capaciteit voor 110 gasten. Sinds 1997 vaart de trotse eigenaar Walter van den Broek ter dekking van de onderhoudskosten regelmatig uit met de “Succes” als exclusief partyschipen neemt hij met zijn fraaie en bijzondere schip deel aan nautische evenementen en stoomfestivals in binnen- en buitenland. De, ook gemoderniseerde, authentieke “Succes” kan zowel op stoom als met behulp van een dieselmotor varen en geniet grote (internationale) bekendheid als “de muziekboot” vanwege de kilometers ver te horen karakteristieke klanken van Europa’s grootste Calliope (stoomorgel) aan dek. “Én als Pakjesboot 13 van Sinterklaas niet te vergeten!”

Meer weten? Kijk op www.partyschipsucces.nl

------------ einde persbericht ------------------

Note voor de redactie!

Met vragen, meer info, andere foto’s (zie bijlagen) e.d. kunt u contact opnemen met:
Walter van den Broek (eigenaar ss Succes)
Bronsbergen 25-174 * 7207AD Zutphen * 0653-263287
* www.partyschipsucces.nl