Text Size

Een Koninklijk Succes op 30 april

Wat een verrassing! Net voor de Paasdagen ontvingen wij een uitnodiging om acte de presence te geven tijdens de Koningsvaart op 30 april op het IJ in Amsterdam. Quote:

“Op 30 april 2013 is Amsterdam gastheer voor de troonswisseling en vieren we Koninginnedag. Onderdeel van het feestelijke programma is de vaartocht van het Koninklijk paar over het IJ. Deze tocht vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur. Tijdens deze Koningsvaart wordt het paar een mooi en spectaculair programma aangeboden op verschillende locaties langs de tocht.De Koningsvaart vertelt een verhaal en elk schip (red.: “ss Succes”) en elk gezelschap dat aanwezig is, draagt bij aan dat verhaal. Wij zijn verheugd u met uw schip Succes te mogen uitnodigen voor dit unieke evenement.”

Een hele eer dat de Successtory onderdeel van dát verhaal uit mag maken. We zijn er verguld mee en nog nooit hebben we zo snel gereageerd met: “JA, we zijn er graag bij met het stoomschip Succes!”. We gaan er een prachtige Koninginnedag 2013 van maken. Wie er te gast zijn aan boord? We weten het nog niet, en zijn natuurlijk erg benieuwd wat er precies gaat gebeuren!

In ieder geval brengen we een eresaluut op het moment dat het Koningpaar langsvaart op weg van het filminstituut Eye naar het muziekgebouw aan het IJ en maken we er met de crew, en eventueel hun familie & vrienden, een feest van. Aan boord kunnen RTV opnamen gemaakt worden aan boord en mogelijk kan een select gezelschap gasten meegenieten van deze absoluut éénmalige gebeurtenis (in dat geval worden er tickets geveild voor “een goed doel”).

Vast staat dat we koning Willem-Alexander & koningin Maxima (én het publiek natuurlijk) na afloop van de Koningsvaart een stoomorgelconcert aanbieden. We hopen dat een prominent pianist / organist het officiële Koningslied ten gehore gaat brengen bij de afsluiting van de Koningsvaart en daarmee de kilometers ver te horen klanken van het unieke stoomorgel aan dek van het ss Succes de hele wereld oversturen. Daarna mag Armin van Buuren “het proberen” laughing.

De komende dagen zal duidelijk worden (gemaakt) wat er allemaal gaat gebeuren. Volg het nieuws en hou dit artikel in de gaten; we houden het actueel op basis van de dagelijkse stand van zaken!

IN DE MEDIA:

TV omroep Flevoland

RTL Boulevard

Almere Vandaag

NOS; kort bericht

Almere over Koningsvaart Succes

Dichtbij.nl

Op 240413 in alle dagbladen van Wegener

Indien u, zo mogelijk, erbij zou willen zijn aan boord dan kunt u dat HIER aangeven!

080413 update: Via de organisatie zal een gezelschap aan boord van de Succes geplaatst worden, Dat ontneemt ons vrijwel zeker de mogelijkheid ook anderen mee te nemen. Uw registratie als belangstellende voor de vaart zal dus ook nagenoeg zeker geen vervolg krijgen. Mocht de "kaartenveiling" toch wél doorgaan en heeft u zich geregistreerd, dan zullen wij u in dat geval daarvan op de hoogte stellen.

170413 update: De Succes met bemanning formeel geaccrediteerd voor de Koningsvaart en tijdens deze zal de oudste Carnavalsvereniging van Nederland (Jocus Venlo) zich presenteren aan het Koningspaar, aan dek van het oudste stoom-salonschip het ss "Succes". Vanwege het "geweld" van het stoomorgel zal pas tijdesn de generale repetitie besloten worden of het beoogde orgelconcertje opgenomen wordt in het programma.

240413 update: Toch een stoomorgel concertje voor de Koning? Tijdens de generale repetitie op 30 april valt het besluit!
Hart van Nederland (SBS6) aan boord op onze vaart naar Amsterdam voor een impressie. Kijken dus 's avonds!

 Google samenvatting: Een Koninklijk Succes op 30 april! Partyschip ss Succes uitgenodigd voor Koningsvaart 2013. Stoomboot, stoomschip, partyschip, succes, amsterdam, koningsvaart koning, Koninginnedag, koningspaar, koningslied, armin van buuren, walter van den broek, uitnodiging, stoomorgel, stoomorgelconcert