Partyschip succes

3 tips voor het verkopen van je jacht

Geplaatst op

Niet is zo fijn als op een mooie zonnige dag met je jacht het water op gaan. Toch kan het zijn dat je besluit je jacht te verkopen, omdat je bijvoorbeeld een andere wilt kopen of het geld nodig hebt. Als je eenmaal hebt besloten dat je haar wilt verkopen, begrijpen we dat je er dan ook maar zo snel mogelijk vanaf wilt. Hieronder enkele tips voor het verkopen van je jacht. 

Tref voorbereidingen

Een goede voorbereiding is het halve werk, zo ook bij het verkopen van je jacht. Schakel een jachtmakelaar in, dit scheelt je erg veel tijd en zorgt ervoor dat je je jacht sneller verkoopt. Een goede jachtmakelaar zorgt voor veel kijkers en hopelijk ook voor een geschikte koper. De eerste indruk is het allerbelangrijkste als er potentiële kopers naar je jacht komen kijken. Zorg er dus voor dat je boot er keurig uitziet. Dat ze van binnen en buiten is gewaxt en schoongemaakt. Zorg er ook voor dat alle systemen werken. Dan is de boot meteen ‘vaarklaar.’ Zullen de kopers ook alleen maar waarderen!

De juiste prijs

Voor het bepalen van de prijs van de boot kun je de jachtmakelaar om hulp vragen. Als je liever zelf de prijs bepaalt is het slim om te kijken op internet naar vergelijkbare jachten, om te zien voor hoeveel deze worden aangeboden. Als je ziet dat sommige jachten erg lang te koop staan probeer dan te onderzoeken waarom ze nog niet verkocht zijn. Is het de prijs? Of ligt het aan iets anders? Bel desnoods de verkoper op. Bedenk wat je er minimaal voor wilt hebben en zet haar ook te koop voor deze prijs. De grootste fout die je kunt maken is de jacht voor een veel te hoge prijs op internet te zetten, zodat deze nog ‘onderhandelbaar’ is. Als je te veel vraagt voor je jacht en niemand komt hem bekijken, hoef je ook nooit te onderhandelen. Geen slimme zet dus!

Laat je jacht zien

Om de verkoop te stimuleren is het van belang dat mensen weten en zien dat je jacht te koop staat. Adverteer en stel je jacht eventueel beschikbaar voor de verhuur, zodat mensen ‘proefritjes’ kunnen maken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Graag nemen we met je door wat je kan doen om helemaal uit je dak te gaan.

Contactgegevens

Via info @ partyschipsucces.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden