Partyschip succes

Aansprakelijkheidsverzekering en een boot huren

Geplaatst op

Wel zo’n 99% van de Nederlanders heeft een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren: partner, kinderen of huisdieren die schade toebrengen aan anderen en hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Onder deze verzekering  vallen: zaken als een gevallen vaas en geneeskundige kosten. Een aansprakelijkheidsverzekering verzekert niet: onder andere schade veroorzaakt van een auto of brommer. Het maximum verzekerd bedrag van deze verzekering dekt soms wel tot twee en half miljoen euro per gebeurtenis. Hoe zit het eigenlijk met een ongeluk met een boot?

Wordt een ongeluk met een boot vergoed vanuit deze verzekering?

Wanneer je een boot huurt, bijvoorbeeld in Amsterdam, dan is het noodzakelijk om te weten of de verhuurder wel een goede verzekering heeft. Daarnaast is het ook goed om te informeren of de gemaakte schade niet bij de huurder neergelegd gaat worden. Je kunt hiervoor het contract of huurovereenkomst inzien. Check dit wel goed, want je wilt niet onverwacht voor kosten komen te staan. Zorg ervoor dat je altijd goed verzekerd bent. Om te weten of je goed verzekerd bent, kun je contact opnemen met verzekering.nl en via hen is het ook makkelijk om een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Tips om een ongeluk te voorkomen

Het is goed om voorzichtig te zijn als je aan het varen slaat op de grachten van Amsterdam. We raden je aan om goed de vaarregels door te nemen. Daarnaast moet je niet te veel pilsjes pakken op de grachten, zeker niet als je de kapitein van het hele spul bent. Grote rondvaartboten gaan trouwens voor. Zorg dat je goed oplet en je niet laat afleiden. 

Blijf onze blogs lezen, zo ben je altijd op de hoogte van de laatste tips als het gaat over verzekeringen en veiligheid. We blijven je graag inspireren en informeren. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Graag nemen we met je door wat je kan doen om helemaal uit je dak te gaan.

Contactgegevens

Via info @ partyschipsucces.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden