Partyschip succes

De beste activiteiten om te doen in Amsterdam

Geplaatst op

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Europa. Met zijn universiteiten, academies en onderzoeksinstituten en tientallen musea, talrijke theaters en uitgaansgelegenheden is Amsterdam ook het belangrijkste culturele centrum van het land. Wij lichten de leukste activiteiten in dit blog toe.

Bezoek (gratis) het Vondelpark

Het grootste en meest bezochte park van Amsterdam, Vondelpark, en beslaat 120 hectare aan groen midden in de stad. Het park zit vol met vijvers en wordt doorkruist door ruime paden. Bovendien is het park de thuisbasis van een prachtige rozentuin met meer dan tientallen verschillende soorten bloemen. Je kunt in het park ook actieve dingen doen: er zijn recreatieve voorzieningen, waaronder de verhuur van rolschaatsen.

Nationaal Maritiem Museum

Een must voor wie geïnteresseerd is in schepen en de lange rijke geschiedenis van de Nederlandse militaire en koopvaardijvloot, is het Nationaal Maritiem Museum (Het Scheepvaartmuseum). Het museum geeft een fascinerend inzicht in de impact die deze kleine zeevaartnatie door de eeuwen heen op de wereld heeft gehad. Verder vind je er modelschepen, historische wapens, kaarten en kunstwerken. Een hoogtepunt van je bezoek is het verkennen van het indrukwekkende Amsterdam, een nauwkeurige replica van een van de beroemdste schepen van het land. Rondleidingen door het schip en het museum zijn beschikbaar, evenals Engelstalige audiogidsen.

Verken Amsterdam per boot

In Amsterdam vind je talrijke mogelijkheden om de stad via het water te ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld ook langs de Amsterdam varen die we hierboven al besproken hebben. Een uitmuntend uitzicht is gegarandeerd! Bootje huren Amsterdam kan je van tevoren regelen. Je kunt er ook voor kiezen om langs de kade te wandelen en daar een verhuurbedrijf te zoeken. De laatste optie vergt een beetje geluk: varen door de kanalen is erg gewild en er is maar beperkte ruimte op het water.

Gerelateerde berichten

Over ons

Graag nemen we met je door wat je kan doen om helemaal uit je dak te gaan.

Contactgegevens

Via info @ partyschipsucces.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden