Partyschip succes

De mooiste gebieden in Europa om doorheen te varen

Geplaatst op

Er zijn verschillende cruises die erg populair zijn. Een van de meest bekende vaarroutes voor een cruise, is natuurlijk de Holland-Amerikalijn. Maar goed, deze vaartocht is de meeste vervente cruise genieter wel bekend. Daarom wilden we voor deze blog iets dichter bij huis blijven om zo te laten zien dat er prachtige gebieden zijn in de Europese vaarwateren waar je ook fantastisch van kunt genieten. Lees daarom snel verder welke gebieden wij hebben bestempeld als de mooiste gebieden in Europa om doorheen te varen.

Je kunt natuurlijk ook meerdere wateren bevaren! Kijk op de website van AMCA Cruises voor een cruise door Europa.

Aanrader #1: Middellandse zee

De Middellandse zee is een bakermat van verschillende grootste beschavingen geweest: het Romeinse rijk, Catago, het oude Egypte, maar ook in de vroegmoderne tijd was er in dit gebied veel rijkdom dankzij de inspanningen van kooplui en handelaren uit Spanje, Genua, Venetië en andere steden gelegen rondom de Middellandse zee. Deze gebieden vergaarden enorme rijkdommen door het drijven van rendabele handel met anderen. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat je aan deze kustplaatsen prachtige architectuur terugvindt. Ben je geïnteresseerd in een cruise door de Middellandse zee? Boek dan snel!

Aanrader #2: Noordzee

De Noordzee is de meeste Nederlanders niet onbekend. Het is de zee gelegen tussen de Britse eilanden in het westen, Scandinavië in het oosten, België en Nederland in het zuiden en de Noordpool in het noorden. De Noordzee is wat ruiger dan de eerder genoemde Middellandse zee. Dit komt omdat er diverse waterstromen vanuit andere wateren de Noordzee beïnvloeden. Desalniettemin is het cruise door de Noordzee een mooie mogelijkheid om te kunnen zien wat onze voorouders zoals Michiel de Ruyter en Jan Pieterszoon Coen zagen toen zij de havens van de republiek der zeven verenigde Nederlanden verlieten.

Aanrader #3: Egeïsche zee

De Egeïsche zee is de zee rondom de Griekse en Turkse eilanden in het absolute oosten van de Middellandse zee. Het is een gebied waar je bijzonder veel kleine eilanden zult zien. Verreweg de meeste hiervan zijn Grieks grondgebied, al zijn er ook nog wat Turkse eilanden. De eilandengroepen die je hier aantreft zijn de Cycladen, de Sporaden, de Dodekanesos, de Saronische Eilanden en de Noord-Egeïsche Eilanden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Graag nemen we met je door wat je kan doen om helemaal uit je dak te gaan.

Contactgegevens

Via info @ partyschipsucces.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden