Partyschip succes

Houd je uitje veilig en gezond!

Geplaatst op

Wanneer je met vrienden uitgaat of familie is het erg belangrijk dat het op een veilige manier gebeurd. Wanneer je bijvoorbeeld op een schip gaat met een hele groep dan kan het wel zo zijn dat er een aantal mensen zijn die wat teveel drinken. Dan is het natuurlijk onveilig als ze over de reling gaan hangen. Dit is niet het enige wat onveilig kan zijn op een partyschip. In deze blog nemen we met je door hoe belangrijk het is dat het schip op een hygiënische wijze omgaat met voedsel en drank. Kijk snel verder om te zien hoe het veilig kan. Hierop verder door bordurende, nemen we je mee naar het systeem van de haccp, wat houdt dit in en hoe draagt dit in de horeca en dus ook op een partyboot bijvoorbeeld bij aan de voedselveiligheid? Lees verder om het te ontdekken. 

Wat is HACCP? 

In feite is het heel erg eenvoudig wat het HACCP-systeem inhoudt. De afkorting staat trouwens voor: Hazard Analysis and Critical Control Points. In feite gaat hier om een risico-inventarisatie in de keuken en de voedselbereiding van een bepaalde plek in de horeca, dit kan natuurlijk de keuken van een partyschip zijn, maar net zo goed in een eetcafé of restaurant. Het hele idee van dit systeem is dat je in de verschillende voedselveiligheidrisico’s in kaart gaat brengen en dat je ook gaat beschrijven wat je er aan doet om ze te voorkomen. Dit systeem is erg belangrijk omdat je moet bewijzen dat je je best doet om voedselveilig te werken. 

Praktische handvatten 

Het is erg belangrijk om te weten dat dit systeem zorgt voor praktische handvatten om te zorgen dat je voedselveilig kunt werken. Dit zorgt ervoor dat gasten van een horecabedrijf veilig kunnen eten en niet ziek worden, op deze manier kun je dus ook voorkomen dat je juridische claims krijgt en dat daar weer allerlei andere vervelende dingen uit voortvloeien, zoals bijvoorbeeld de sluiting van je bedrijf. Laat je dus altijd goed over deze zaken informeren. We raden je aan om informatie in te winnen bij bureaudewit.nl, omdat zij de experts op dit gebied zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Graag nemen we met je door wat je kan doen om helemaal uit je dak te gaan.

Contactgegevens

Via info @ partyschipsucces.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden