Partyschip succes

Is sportvissen iets voor mij?

Geplaatst op

In Nederland wordt dagelijks fanatiek gevist. Je kunt hierbij denken aan de grote visvangsten op zee voor de verkoop, maar er wordt ook veel gedaan aan vissen, zoals makreelvissen. Het is voor vele een echte hobby. Je raakt er vaak mee in aanraking door vrienden, kennissen of familieleden. Mocht dat bij jou nog niet het geval zijn, maar vraag je wel af of sportvissen iets voor jou is? Lees dan verder want we hebben een aantal redenen opgesteld waarom sportvissen iets voor jou kan zijn!

Gezelligheid of totale rust

Je kunt gaan vissen in je eentje of met meerdere vissers. De keuze is geheel aan jou. Voor beide is namelijk een goede reden te bedenken. Wil je graag even afzonderen van de wereld en totaal tot rust komen? Dan is vissen langs de waterkant de ideale mogelijkheid om even met totale andere dingen bezig te zijn. Ben je een gezelligheid persoon? Dan is vissen met meerdere vissers een ideale gelegenheid. Daarnaast is het ook een goede manier om de relatieband te versterken met bijvoorbeeld vrienden of familieleden.

Vis voor een goede gezondheid

Je bent meer in beweging dan je denkt wanneer je gaat vissen. Daarnaast bevind je in de vrije natuur en deze omgeving is in ieder geval beter dan een dagje binnenshuis verblijven. Daarnaast kost vissen de nodige voorbereiding. Om dit allemaal voor elkaar te krijgen ben je ook druk in de weer. Een flinke vis binnenhalen kost ook de enige inspanning. Al met al vul je een dag met gezonde activiteiten. Het is niet voor niets ‘sport’vissen!

Vissen zit in ons oeroude genen

Als we een tijd terug gaan naar de periode van jagers en verzamelaars, dan was vissen een bezigheid om te overleven. Wanneer we nu gaan sportvissen dan gooien we de meeste vissen gewoon weer terug in de natuur en doen we het dus als ‘sport’. Voorheen was een visvangst je maaltijd. Op de dag van vandaag hebben we door de jaren heen allerlei vistechnieken en hulpmiddelen ontwikkelt waardoor jij nu wat rustiger langs de kant kan zitten, wachtend op een visvangst.

Vissen is plezier en prestige

Wanneer men gaat sportvissen dan doen we het uiteraard voor de plezier, maar ook voor de prestige. Als je er op uit gaat om te vissen dan ga je in ieder geval een gezellige dag tegemoet. Geniet van de natuurlijke omgeving, wachtend op de eerste vangst. Bij het vangen van vissen gaat het ook vaak om de prestatie. Ga voor de meeste visvangsten of de grootste vangst van de dag. Dit geeft extra uitdaging aan het vak. Een stukje prestige maakt vissen een stuk interessanter en uiteindelijk leuker! Daarnaast brengt het leuke verhalen op voor op de verjaardagen of voor tijdens de koffiepauzes met je collega’s.

Gerelateerde berichten

Over ons

Graag nemen we met je door wat je kan doen om helemaal uit je dak te gaan.

Contactgegevens

Via info @ partyschipsucces.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden