Partyschip succes

Kun jij al zwemmen?

Geplaatst op

Nederland is vol met water, daarom is het dus handig als je kunt zwemmen. Je komt op zoveel manieren met water in aanraking dat je wel moet leren zwemmen. Of je nu een boot huurt, een partycruise maakt of een rondtocht door de Amsterdamse grachten maakt. Zwemmen is daarbij een must. Je kunt door heel Nederland leren zwemmen. In deze blog vind je meer informatie over leren zwemmen op jonge leeftijd en leren zwemmen op latere leeftijd.

Leren zwemmen op jonge leeftijd

Het ene kind wil nooit het water in en het andere kind wil nooit meer het water uit. Desalniettemin moeten alle kinderen leren zwemmen. Het is niet verplicht in Nederland om je zwemdiploma’s te halen, maar het wordt wel aangeraden. Vroeger kregen de kinderen zwemles op school en hoefde de ouders daar niet op te letten. Helaas wordt het niet meer aangeboden, omdat de verantwoordelijkheid voor de leraren te groot werd. De leraren zijn bang dat wanneer er wat misgaat de schuld bij de hen wordt gelegd. Momenteel moeten ouders de kinderen zelf op zwemles zetten. Dit kunnen ze door heel Nederland doen, zoals bijvoorbeeld ook zwemles den Haag. De Nationale Raad Zwemveiligheid raadt aan om je kinderen minimaal hun C diploma te laten halen. De kinderen zijn dan voldoende bekwaam om zich in het water te redden.

Leren zwemmen op latere leeftijd

Zwemmen is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt het niet leuk vinden, bang zijn voor water of gewoon nooit gedaan hebben door omstandigheden. Belangrijk is wel dat je zwemlessen niet voor een ander doet, maar voor jezelf. Je wilt immers zelf die mooie boottocht doen en zwemmen in het hemelsblauwe water. Misschien ga je binnenkort wel op vakantie en wil je voor de eerste keer duiken, dan is het handig als je kunt zwemmen. Mocht je onzeker zijn in het water, dan kun je altijd één op één zwemles krijgen. Hierdoor krijg je net even meer aandacht waardoor je zwemmen sneller onder de knie krijgt. Wil je niet zoveel aandacht krijgen, dan kun je er ook voor kiezen om les te volgen in een groep.

Over ons

Graag nemen we met je door wat je kan doen om helemaal uit je dak te gaan.

Contactgegevens

Via info @ partyschipsucces.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden