Partyschip succes

Tips voor een dagje surfen op de Noordzee

Geplaatst op

Een dag surfen is niet iets dat je snel zou doen als je nog nooit op een surfplank hebt gestaan. Toch zijn er ontzettend veel mensen die het op hun bucketlist hebben staan om ooit eens te gaan surfen. Niet per se om het als sport te beoefenen maar meer om eens te kijken of ze er wellicht goed in zijn of als gezellige uitje met vrienden of familie. Het gezegde “Oefening baart kunst” is bij surfen zeker van toepassing. Het vergt namelijk vele uren op het water voordat je geruime tijd kunt blijven staan op de surfplank. Om je goed voor te bereiden op jouw dagje surfen op de Noordzee, hebben we in dit blog een aantal belangrijke tips op een rijtje gezet.

1.      De juiste uitrusting

Een dagje surfen start uiteraard met het verzamelen van de juiste spullen, zo moet je zorgen dat je een surfplank, wetsuit en leash regelt. Surfplanken en wetsuits zijn vaak te huren bij een van de vele surfscholen in Nederland. Het huren van deze surfspullen valt aan te raden wanneer je van plan bent om te leren surfen. Goed om te weten is dat er zeer veel verschillende surfplanken bestaan, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Voor beginnende surfers geldt: hoe langer, hoe beter. Een langere surfplank zorgt voor meer stabiliteit waardoor het eerder zal lukken om te gaan staan.

2.      Ken de omgeving en zijn gevaren

Surfen op zee is uiteraard niet zonder gevaar. De natuur is prachtig maar blijft verraderlijk waardoor het van belang is om de omgeving goed te observeren, alvorens je de zee trotseert. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je op de hoogte bent van eventuele zandbanken en de aan- of afwezigheid van pieren en andere obstakels. Beide verschijnsel vallen te herkennen aan (eerder) brekende golven.

3.      Wees geduldig

Wanneer je voor het eerst met een surfplank in de zee ligt, is het begrijpelijk dat je erg enthousiast bent om van start te gaan. De kans op het krijgen van een ongeluk is echter een stuk groter wanneer je te enthousiast van start gaat. Het is daarom belangrijk om rustig en gecontroleerd te starten, op die manier verklein je de kans op ongelukken en leer je bovendien het snelst om de plank onder controle te krijgen én te houden.

4.      Houd rekening met elkaar

Eén van de belangrijkste tips voor beginnende surfers is om rekening met andere surfers te houden. Als ‘nieuwe’ surfer begeef je je in een omgeving waar anderen al jaren komen en zeer ervaren zijn in hun sport. Het is belangrijk om te beseffen dat je de golven deelt met alle andere surfers en respectvol met elkaar omgaat. Gun ervaren surfers de ruimte, zowel voor hun veiligheid als die van jezelf.

Gerelateerde berichten

Over ons

Graag nemen we met je door wat je kan doen om helemaal uit je dak te gaan.

Contactgegevens

Via info @ partyschipsucces.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden