Partyschip succes

Tips voor het uitzoeken van de beste ligplaats voor je boot

Geplaatst op

Steeds meer Nederlanders worden eigenaar van een boot. Bij het kopen van een boot komt veel kijken. Zo heb je het hele proces om een boot uit te zoeken en eventueel het behalen van een vaarbewijs. Na het kopen van de boot rest nog de vraag, waar laat je deze? Mee naar huis, een opslag of in een haven. Een combinatie door de seizoenen heen is de beste optie. Lees snel meer informatie over de beste ligplaats voor je boot.

Laat de boot verzekeren

Voordat je daadwerkelijk gaat varen, raden we aan om een bootverzekering af te sluiten. Dit geldt voor elke type boot. Van sloep tot jacht. Je bent het niet verplicht, maar het is zeker aan te raden. Je weet immers nooit wat er kan gebeuren bij een vaartocht. Bij het afsluiten is het goed om te checken waar je precies voor verzekerd. Dit is ook weer afhankelijk waar je gaat varen, waar je deze laat aanleggen etc. Zo kan je de boot verzekeren tegen diefstal, stormschade, een brand, inbraak of vaarongelukken.

Waar laat ik mijn boot?

Er zijn meerdere opties om je boot te stallen. De beste optie is vaak afhankelijk van de type en grootte van de boot. Zo kan je ervoor kiezen om een boot te stallen op een boottrailer en deze thuis te stallen. Zo kan je naar diverse plekken rijden en vervolgens te water laten. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een boot aan te laten leggen op een vaste aanlegplaats. Afhankelijk van de grootte kan je deze permanent op een vaste plek in het water laten. Bij een grotere boot kan je deze in de winterperiode aan wal halen en laten stallen op een geschikte scheepsbok.

Beste centrale ligplaats in Nederland

Je boot kan je dus overal in Nederland aan laten leggen. Dit kan dicht bij huis of juist in een gebied waar je vanuit daar de leukste vaarroutes kunt gaan varen. Zo zit je bij Jachthaven Wolderwijd op een mooie centrale plek en waarbij ook een aangesloten camping zit. Zo kan je zelfs binnen Nederland op vakantie gaan met een camper, tent of recreatiewoning en beleef je de leukste bootvakanties in eigen land.

Gerelateerde berichten

Over ons

Graag nemen we met je door wat je kan doen om helemaal uit je dak te gaan.

Contactgegevens

Via info @ partyschipsucces.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden