Partyschip succes

Wat te doen in Flevoland?

Geplaatst op

De provincie Flevoland vormt het hart van ons land en kent een rijke en unieke geschiedenis. Zo is Flevoland door de mens ontstaan met het deels droogleggen van het voormalig Markermeer in 1986. Sinds 1986 is Flevoland uitgegroeid tot een bruisende provincie en zijn er tal van mooie bezienswaardigheden en activiteiten te doen. Bovendien staat Flevoland bekend om zijn vele bossen en natuurrijke omgeving vol flora en fauna. Het is dan ook niet gek dat veel Nederlanders ervoor kiezen om in Flevoland te wonen of een weekendje weg te plannen richting dit unieke landschap. In dit blog geven we je een aantal goede tips voor activiteiten in Flevoland. 

Wandel- en fietsroutes

Flevoland kent ontzettend veel prachtige natuurgebieden, zoals Natuurpark Lelystad, de Noordoostpolder, Lepelaarplassen en nog veel meer. Omdat Flevoland is ontstaan door het droogleggen van het voormalig Markermeer, beschikt de provincie over zeer vruchtbare grond. Hierdoor is het zeer geschikt als leefomgeving van vele dieren en zijn er vele dichtbegroeide bossen ontstaan. Met name de Noordoostpolder is zeer populair in zowel de winter- als zomermaanden. In de winter is het namelijk een populaire en zeer unieke schaatsplek. In de zomermaanden kun je heerlijk genieten van de vele wandel- en fietsroutes in en rondom de Noordoostpolder. Zo zijn er speciaal aangelegde wandelpaden, waardoor je nooit de weg kwijtraakt, maar zijn er ook wandelpaden die natuurlijk ontstaan zijn. In de Noordoostpolder leven veel verschillende dieren, waaronder Przewalskipaarden. 

Musea

Omdat Flevoland een unieke geschiedenis kent, zijn er enorm veel musea te vinden over de gehele provincie. Denk bijvoorbeeld aan museum Lelystad, waar je een uniek inkijkje krijgt in het leven van de jagers en verzamelaars van ruim 7.000 jaar geleden. Ook museum Schokland is een zeer populaire bezienswaardigheid. Schokland was een voormalig eiland dat door extreme weersomstandigheden en overstromingen niet langer bewoonbaar was. Op het eiland vind je vele restanten van de levenswijze op Schokland. 

Walibi

Ook voor adrenaline en energie ben je in Flevoland op het juiste adres. In Biddinghuizen vind je het populairste attractiepark van Nederland, genaamd: Walibi. Het attractiepark kent tientallen extreme achtbanen en vormt een echte beleving door het prachtige decor van vele attracties. Eenmaal aangekomen op Walibi, bevind je jezelf in een hele nieuwe wereld waar genieten en plezier hebben de boventoon voert. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Graag nemen we met je door wat je kan doen om helemaal uit je dak te gaan.

Contactgegevens

Via info @ partyschipsucces.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden