Partyschip succes

Tips voor een dagje zeevissen

Geplaatst op

Vissen is een hobby en een sport die al eeuwenlang wordt beoefend door zowel beginners als professionals. Waar het vissen vroeger met name bedoeld was om jezelf van voedsel te voorzien, is het tegenwoordig vooral als hobby en sport zeer populair. Jonge kinderen zie je dan ook regelmatig aan de waterkant met een vaste hengel en voor de ervaren visliefhebbers worden er zelfs regelmatig vistoernooien georganiseerd. Deze vistoernooien duren soms enkele dagen en kennen in de meeste gevallen mooie prijzen zoals waardebonnen van hengelsportzaken of visuitrusting. Naast de professionele vissers zijn er ook voor de beginners ontzettend veel opties. Zo kun je bijvoorbeeld met familie of vrienden een boot huren en gaan sportvissen op zee. Voor die beginners hebben we in dit blog enkele tips op een rijtje gezet.

 Houd rekening met het seizoen

Net zoals de mens is ook het vissenrijk actiever in de warmere maanden dan in de winter. Hierdoor raden we met name beginners aan om te gaan vissen in de warme maanden. De maanden mei tot en met augustus zijn de beste maanden om vis te vangen, ongeacht de soort. Daarnaast is het voor jezelf en je vrienden leuker om op een zonnige dag te gaan sportvissen op zee dan wanneer het koud en nat is. Houd wel rekening met gesloten seizoen voor bepaalde soorten vis. Wil je bijvoorbeeld gaan roofvissen? Let er dan op dat hier een gesloten seizoen voor geldt in verband met de paartijd.

 Benodigdheden

Uiteraard is het van groot belang dat je beschikt over de juiste uitrusting en visspullen. Niet alleen om voor jezelf de kans op vangst te vergroten, maar ook voor de veiligheid van de vissen die je vangt. Om de veiligheid van een vis te waarborgen is het van belang om altijd een onthaker mee te nemen tijdens het vissen. Met name wanneer je een beginnende sportvissers bent, komt het namelijk vaak voor dat je te laat opslaat. Hierdoor is de kans groot dat de haak diep in de keel van de vis zit, waardoor je hem niet met de blote hand kunt verwijderen. Om de schade aan de vis te beperken, heb je een onthaker nodig.

Toestemming

In Nederland is het verplicht om een vispas aan te schaffen om te mogen vissen. Een vispas vraag je eenvoudig en snel online aan. Bij de aanvraag van een vispas wordt je direct lid van een visvereniging naar keuze. Met een vispas mag je in Nederland in bijna alle wateren vissen. Toch zijn er helaas nog een aantal wateren waar het niet is toegestaan om te vissen. Check daarom altijd de visplanner-app om te checken of het is toegestaan om te vissen. 

Gerelateerde berichten

Is sportvissen iets voor mij?

In Nederland wordt dagelijks fanatiek gevist. Je kunt hierbij denken aan de grote visvangsten op zee voor de verkoop, maar er wordt ook veel gedaan...

Lees meer

Over ons

Graag nemen we met je door wat je kan doen om helemaal uit je dak te gaan.

Contactgegevens

Via info @ partyschipsucces.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden